Παγιδευμένοι 17 μεταλλωρύχοι σε ορυχείο στην Πολωνία

Θρίλερ εκτιλίσσεται στην Πολωνία με 17 μεταλλωρύχους που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ορυχείο εξόρυξης χαλκού, νοτιοδυτικά της Πολωνίας.

Οι 17 άτυχοι άνδρες μπήκαν σε περιπέτεια, μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς από σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

"Έγινε ένας σεισμός στο ορυχείο Ρούντνα", δήλωσε εκπρόσωπος της μεγάλης πολωνικής εταιρείας KGHM, η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο. "Η επιχείρηση διάσωσης έχει τεράστιες δυσκολίες καθώς πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι βράχων", συμπλήρωσε.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε βάθος 600 μέτρων κάτω από το έδαφος στο ορυχείο Ρούντνα, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πολωνικής πρωτεύουσας, Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Ντάριους Βιμπόρσκι, δεν υπάρχει επαφή με τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους, καθώς η πτώση των βράχων έχει διακόψει την επικοινωνία.

Το ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή της Σιλεσίας, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία και την Δημοκρατία της Τσεχίας. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974. Ο φορέας εκμετάλλευσης, η εταιρεία KGHM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στην Ευρώπη.

Η Πολωνία διαθέτει σεβαστό αριθμό ορυχείων, που βρίσκονται ως επί το πλείστον στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας. Το 2006, μια έκρηξη αερίου σε ένα από τα ορυχεία της ευρύτερης περιοχής, σκότωσε 23 εργαζόμενους.