Kαι νέο διατροφικό σκάνδαλο στην καρδιά της Ευρώπης

Τέλος δεν έχουν τα διατροφικά σκάνδαλα στην Ευρώπη και κατά πως φαίνεται, το πρόβλημα με το κρέας αλόγου δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ότι στις αποθήκες της εταιρίας Spanghero, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου, βρέθηκαν 57 τόνοι βρετανικού πρόβειου κρέατος, η εισαγωγή του οποίου απαγορευόταν.

Το κρέας αυτό ανακαλύφθηκε κατά τις επιθεωρήσεις που διεξήχθησαν στη Spanghero τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρία βρέθηκε στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου, δήλωσε ο εισαγγελέας της νότιας πόλης Καρκασόν Αντουάν Λερουά.

"Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή από την Ευρώπη κρέατος που έχει τύχει επεξεργασίας υπό τις συνθήκες αυτές", εξήγησε ο εισαγγελέας Λερουά, διευκρινίζοντας ότι η τεχνική κοπής του κρέατος που ακολουθήθηκε, ήταν ο μηχανικός διαχωρισμός που επιτρέπει την αφαίρεση των οστών του ζώου για να ληφθεί το κρέας, μαζί με τα νεύρα και τους μυς, είπε ο εισαγγελέας.

Όλα τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου.

Το πρόβειο κρέας τιμολογήθηκε ως "κιμάς αρνίσιος" με την ετικέτα "απονευρωμένο αρνίσιο κρέας", αναφέρει το υπουργείο. Η αναφορά αυτή καλύπτει ότι επρόκειτο για κρέας που είχε κοπεί με μια τεχνική που απαγορεύεται στην ΕΕ.