Η Βρετανία θα στηρίξει τους υπηκόους της που έχασαν χρήματα στην Κύπρο

Εκτός από τους Κυπρίους, αναστατωμένοι είναι και οι ξένοι υπήκοοι που έχασαν μέρος των καταθέσεων τους στις κυπριακές τράπεζες. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail, 60.000 Βρετανοί καταθέτες χάνουν εκατομμύρια λόγω της απόφασης του Eurogroup για επιβολή κουρέματος επί των καταθέσεων. Από αυτούς, σχεδόν 3.000 είναι Βρετανοί που εργάζονται στις στρατιωτικές βάσεις στη Μεγαλόνησο.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα "προστατεύσει" τους υπηκόους της που εργάζονται στην Κύπρο - στρατιωτικό και κυβερνητικό προσωπικό-οι καταθέσεις των οποίων θα πληγούν από αυτή την φορολόγηση των τραπεζών.

"Για εκείνους που υπηρετούν στις στρατιωτικές μας δυνάμεις, εκείνους που υπηρετούν την κυβέρνησή μας εκεί στην Κύπρο...θα αποζημιώσουμε όποιον πληγεί από τη συμμετοχή στο κόστος της διάσωσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι -εάν τελικά η κυπριακή Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο- τότε οι Βρετανοί που έχουν καταθέσεις που ανέρχονται στα 1,7 δις αγγλικές λίρες, θα χάσουν μέχρι και 170 εκ.