Σε ετοιμότητα η κυπριακή αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη διατήρηση της τάξης βρίσκεται από χθες η κυπριακή αστυνομία ενόψει των αντιδράσεων και τις διαμαρτυρίες πολιτών και οργανωμένων συνόλων στην ψήφιση και εφαρμογή των όρων της συμφωνίας στο Eurogroup. 

Σε αυτό το πλαίσιο συντονίζονται και οι ενέργειες της Αστυνομίας από το Κέντρο Αντιμετώπισης κρίσεων στο Αρχηγείο, μετά και τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, περίπου 150 πολίτες πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με το sigmalive, oι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, όπως "ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά" και "Δική τους η κρίση – ξεσηκωμός η λύση". Παράλληλα, οι πολίτες ανέποπταν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Σημειώθηκαν μάλιστα προπηλακισμοί και φωνές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.Οι οργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό. Μετά και από αυτό το περιστατικό, οι πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στο Προεδρικό από άλλη είσοδο.