Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Παπικό κρατίδιο

Το συνήθως ήρεμο και ήσυχο Βατικανό , αυτές τις ημέρες είναι κυριολεκτικά οπλισμένο “σαν αστακός”,και η καθημερινή διακριτική αστυνόμευση είναι εμφανέστατη ,  καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. 

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μαζί με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περιπολούν  24 ώρες το 24ωρο σε όλα τα σημεία του Βατικανού – κυρίως γύρω και μέσα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου -ενώ άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας  επιτηρούν συνεχώς το χώρο και να διεξάγουν έρευνες.

“Με αυτό το μηχάνημα μπορούμε να εντοπίσουμε οποιοδήποτε μηχανισμό. Υπάρχει ειδική ένδειξη η οποία ενεργοποιείται μόλις διαπιστώσει την ύπαρξη υπόπτου αντικειμένου” εξηγεί ένας από τους επικεφαλής αξιωματικούς της ιταλικής αστυνομίας.

'Οσο συνεδριάζει το κονκλάβιο, όλοι περνούν από τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Σκάνερς για τις τσάντες και τα μικροαντικείμενα μέχρι και επίδειξη ταυτοτήτων, διαβατηρίων και ειδικών αδειών, είναι κάποιοι από τους ελέγχους που περνούν οι τουρίστες που θέλουν να φτάσουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των προσκυνητών θα ελεγχθούν από τους εκατοντάδες αστυνομικούς που αναπτύχθηκαν και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του Κονκλαβίου έως ότου εκλέξουν τον Νέο Πάπα.