Αποδοκιμάζουν τον Ολάντ στην περιοδεία του

Με την ελπίδα της μεταστροφής της κοινής γνώμης υπέρ του, ο Γάλλος πρόεδρος περιοδεύει στην επαρχία της χώρας στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι κοντά στους Γάλλους και τα προβλήματά τους.

Ωστόσο, στη Ντιζόν- που ήταν και ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του- ο Γάλλος πρόεδρος ήρθε αντιμέτωπος με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου για τον ίδιο και την κυβερνητική πολιτική του.Σε προάστιο της πόλης ένας άντρας τον ρώτησε δυνατά γιατί δεν τηρεί τις υποσχέσεις του και η απάντηση ήρθε από την ασφάλεια του κ. Ολάντ που τον απομάκρυνε αμέσως από την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ωστόσο, σε δηλώσεις του στη Ντιζόν, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας του το τρέχον οικονομικό έτος θα είναι "χωρίς αμφιβολία 3,7%", όπως προέβλεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής τις οποίες καταβάλλει η κυβέρνησή του και τις οποίες χαρακτήρισε "δίχως προηγούμενο".

Άλλη μια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την πτώση ρεκόρ της δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ipsos μόνο το 31% των Γάλλων δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από την δράση του.

Για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Γάλλων από την πολιτική του αλλά και την οικονομική κρίση, ο κ. Ολάντ ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη γαλλική τηλεόραση την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο έλλειμμα στα συνταξιοδοτικά ταμεία που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ ως το 2020 εξαναγκάζουν τον Ολάντ να προχωρήσει σε μια νέα δημοσιονομική μεταρρύθμιση. Θα είναι αυτή η δεύτερη μέσα σε πέντε χρόνια και αναμένεται να επανεξεταστεί η χρονική διάρκεια των εισφορών.