Μεταναστεύουν οι ηλικιωμένοι της Γερμανίας!

Με το ποσοστό της  γήρανση του πληθυσμού να αυξάνεται συνεχώς  και τη μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα να γίνεται ολοένα και πιο ακριβή, αρκετοί Γερμανοί ηλικιωμένοι αναζητούν πλέον  στο εξωτερικό - σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία- να βρουν καλούς και φτηνούς οίκους ευγηρίας.

Δελεαστικές διαφημίσεις και προσφορές ιδιωτικών οίκων ευγηρίας από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία έχουν αρχίσει να προσελκύουν όλο και περισσότερους ηλικιωμένους  "πελάτες" από την Γερμανία (ορισμένοι και από την Αυστρία) καθώς προσφέρουν υπηρεσίες που οι ειδικοί προβλέπουν ότι σύντομα δεν θα θεωρούνται δεδομένες  στη Γερμανία: καλή, οικονομικά προσιτή, 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα.

Είναι ένα σημάδι ότι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να πληρώσουν για τη φροντίδα που χρειάζονται” , λέει ο καθηγητής Garms-Homolova του Πανεπιστήμιου Εφαρμοσμένων Επιστημών  Alicia Solomon, στο Βερολίνο. “ Ακόμα κι αν είναι στην αρχή, το φαινόμενο μετανάστευσης ηλικιωμένων έχει πυροδοτήσει εθνικές συζητήσεις σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της μακροχρόνιας φροντίδας της τρίτης ηλικίας” προσθέτει ο καθηγητής.