“Κάντε κυβέρνηση προσωπικοτήτων όχι λαμόγιων”

Μια κυβέρνηση με υπερκομματικές προσωπικότητες “μακριά από τα λαμόγια των κομμάτων” ζητά για την Ιταλία ο διάσημος συγγραφέας και ηθοποιός Ντάριο Φο.

Όπως λέει ο ίδιος “πρέπει να γίνει κάτι να αποφύγουμε το γκρεμό”. “Είναι επείγουσα η περίσταση να γίνει κάτι για τη χώρα αυτή, προκειμένου να μην πέσει στο γκρεμό. Και στη παρούσα χρονική συγκυρία μέσα μου, ευτυχώς, υπερισχύει η αισιοδοξία κι όχι ο φόβος” αναφέρει ο διάσημος καλλιτέχνης, μιλώντας στη La Repubblica.

O ίδιος δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του Μπέπε Γκρίλο αλλά αναφέρει ότι κανένας πολιτικός δεν είναι αξιόπιστος: “ούτε καν ο [ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος, Πιερ Λουίτζι] Μπερσάνι. Γι' αυτό κι απαιτείται η εύρεση υπερκομματικών ανθρώπων του πνεύματος και της επιστήμης που να σηκώσουν το βάρος να βγάλουν την Ιταλία από τη κρίση. Να βάλουμε στο Κοινοβούλιο όχι τους αυτονύχηδες και τα λαμόγια από τα διάφορα πολιτικά κόμματα, αλλά σπουδαίες προσωπικότητες απ' όλο το φάσμα της κοινωνικής, επιστημονικής και πνευματικής ζωής της χώρας που να έχουν αγαθές προθέσεις απέναντι στην Αριστερά”.

Να σημειωθεί ότι ο Γκρίλο είχε προτείνει το Φο για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η Ιταλία είναι μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό όσον αφορά στη διαφθορά και ο Μπέπε είναι ο μόνος που διαρκώς φώναζε κι έκανε τόσο σαματά γι' αυτή τη κατάσταση”, λέει ο διακεκριμένος συγγραφέας.