Απήγαγαν την κόρη του βασιλιά της κοκαΐνης για να αγοράσουν τη σιωπή του

Τη σιωπή του "βασιλιά της κοκαΐνης" στη Βουλγαρία Έβελιν Μπάνεφ, φαίνεται πως θέλουν να εξασφαλίσουν οι απαγωγής της μικρής κόρης του, Λάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, η 12χρονη είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Στάνταρτ, η μητέρα της μικρής, Μόνικα Ντομπρίνοβα, έχει ήδη ειδοποιηθεί από τους απαγωγείς ότι η κόρη της είναι καλά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί λύτρα και παραμένει άγνωστο εάν υπήρξαν άλλου είδους αιτήματα.

Η εφημερίδα 24 Chassa (24 Ώρες) αναφέρει πως ο "Μπρέντο" - έτσι είναι ευρύτερα γνωστός ο Μπάνεφ – ο εμφανίζεται αύριο Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου στο Μιλάνο και οι απαγωγείς θέλουν να εξασφαλίσουν τη σιωπή του. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που λένε ότι αν η δίκη τελειώσει ομαλά, οι απαγωγείς έχουν διαμηνύσει ότι η κόρη του θα είναι σπίτι της, σώα και αβλαβής το Σάββατο κιόλας. Η ίδια εφημερίδα γράφει, επικαλούμενη τις δικές της ανώνυμες πηγές, ότι η σιωπή του Μπάνεφ ενώπιον των Ιταλών δικαστών είναι ένα από τα βασικά ενδεικτικά στοιχεία των ερευνών.

Η Λάρα απήχθη γύρω στις 7:30 το πρωί της Τρίτης, στη συνοικία Μπόγιανα της Σόφιας. Ο 36χρονος οδηγός και σωματοφύλακάς της δέχθηκε τα πυρά των απαγωγέων και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μπρέντο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,5 χρόνων τον περασμένο μήνα και κρατείται σε φυλακή της Ιταλίας. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής συμμορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι συνεργοί του, Μόνικα Ντομπρίνοβα, Ντεσισλάβα Ντισλίεβα και Σίμο Καραΐτσεφ καταδικάστηκαν σε τριετή φυλάκιση με αναστολή.

Ο Μπάνεφ και οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ξέπλυμα πάνω από δύο εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Κονσταντίν Ντισλίεφ, ιδιοκτήτη της εταιρείας "Private Finance Union", ο οποίος σκοτώθηκε το 2005.

Ο επονομαζόμενος και "βασιλιάς της κοκαΐνης" Έβελιν Μπάνεφ γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1964, στην πόλη Μπουργκάς, στη Βουλγαρία.

Στις 16 Μαΐου του περασμένου έτους συνελήφθη στη Σωζόπολη στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία "Βασιλιάδες της κοκαΐνης", στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επίσης ακόμη 15 Βούλγαροι, 12 Ιταλοί, ένας Σλοβένος, ένας Ρουμάνος κι ένας Γεωργιανός.

Μετά τη σύλληψη, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ είχε δηλώσει πως εναντίον του Μπάνεφ εκκρεμούσε ένταλμα της Ιντερπόλη από την Ελβετία για παράνομη διακίνηση δέκα τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και για ξέπλυμα χρήματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...