Τα καινούρια ρούχα του… Πάπα

Ένα μικρό μαγαζί με καθολικά άμφια, σε ένα στενό κοντά στο Πάνθεον της Ρώμης , αποτελεί από χθες το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της ιταλικής πρωτεύουσας- μετά φυσικά από το Βατικανό. 

Στην βιτρίνα του φιγουράρει από χθες η ενδυμασία του επόμενου Ποντίφικα. Επειδή όμως η σωματική διάπλαση του μελλοντικού επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν είναι γνωστή, οι ενδυμασίες έχουν ραφτεί σε τρία μεγέθη - μικρές, μεσαίες και μεγάλες.

Παράλληλα με τα ράσα , στην βιτρίνα εκτίθεται ένα λευκός σκούφος, μια κόκκινη βελούδινη κάπα και τέσσερα ή πέντε ζευγάρια κόκκινα παπούτσια.

"Μπορούμε  να προσαρμόσουμε ένα ράσο ή ένα κοστούμι, αλλά ο Πάπας θα πρέπει να φορά το κατάλληλο μέγεθος παπούτσι”  δήλωσε ο Lorenzo Gammarelli, ένας από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης. 

Το μαγαζί δεν είναι άλλο από το ιστορικό ατελιέ της Ρώμης Gammarelli (Γκαμαρέλι), το οποίο εξυπηρετεί την παπική Αυλή από το 1798 και έχει ντύσει όλους του Ποντίφικες από το 1922 -οπότε και άρχισε να κρατάει αρχείο- μέχρι και τον Βενέδικτο.  

Μάλιστα, έχει ειδικευτεί σε όλα τα μεγέθη καθώς εξυπηρέτησε από τον εύσωμο Ιωάννη τον XXIII μέχρι και τον λεπτεπίλεπτο διάδοχό του, Παύλο τον VI.