Ανησυχία Βεστερβέλε για τα “προσβλητικά σχόλια” Στάινμπρουκ

 Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε σήμερα ότι τον θορύβησε η ζημιά που έκαναν στην "καλή εικόνα" και το κύρος της Γερμανίας στην Ευρώπη οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, που χαρακτήρισε "κλόουν" τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Μπέπε Γκρίλο.

Ο  Βεστερβέλε κάλεσε σε ανακοίνωσή του να μην πλήττεται "η καλή εικόνα της Γερμανίας στην Ευρώπη από προσβλητικά σχόλια, που γίνονται αποκλειστικά για πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό».

"Χρειαζόμαστε αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των Ευρωπαίων εάν εμείς, οι Γερμανοί, θέλουμε να διαπραγματευόμαστε με επιτυχία στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Στάινμπρουκ είχε δηλώσει την Τρίτη ότι ο Μπέπε Γκρίλο είναι "ένας αληθινός επαγγελματίας κλόουν", ενώ ο Μπερλουσκόνι είναι "ένας κλόουν με ιδιαίτερη έφεση στην τεστοστερόνη", αναφερόμενος στα σεξουαλικά σκάνδαλα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Στάινμπρουκ.