“Πετάξαμε το γάντι στον Γκρίλο, δε θα τρέχουμε πίσω του”

Είναι ανάγκη να αναγνωρισθεί η "πολιτική ήττα" του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου, υποστήριξε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας και δεύτερος τη τάξει στο κόμμα, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη σχέση της κεντροαριστεράς με τον Μπέπε Γκρίλο.

Σχολιάζοντας μέσω Διαδικτύου τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις, ο Ρέντσι τόνισε ότι "η κεντροαριστερά πρέπει να παραδεχθεί χωρίς περιστροφές ότι έχασε" αφού "όλοι ξέρουμε ότι η νίκη στην βουλή δεδομένης της κατάστασης στην γερουσία δεν είναι αρκετή".

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος στις εσωτερικές εκλογές της κεντροαριστεράς για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού είχε λάβει τον περασμένο Νοέμβριο το 38% των ψήφων, ανέφερε εξάλλου ότι "είναι λάθος να αρχίσει να τρέχει το Δημοκρατικό Κόμμα πίσω από τον Γκρίλο, προσπαθώντας να βρει κάθε μέρα μια νέα εντυπωσιακή φράση" για να απαντά στις τοποθετήσεις του κωμικού ηθοποιού.

Ο Ρέντσι εκτίμησε ότι το κόμμα του πρέπει "να ρίξει το γάντι" στον Γκρίλο, αφού αυτός "μιλάει συχνά για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει".

Σχολιαστές τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο επιστροφής του Ρέντσι στο πολιτικό προσκήνιο και ακόμη και πρωθυπουργοποίησής του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι σχολιαστές του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7 για παράδειγμα ανέφεραν πως ο Ρέντσι -με τον άμεσο λόγο του, την χρήση των νέων τεχνολογιών και μια λιγότερο έντονη ιδεολογική ταυτότητα από τον Μπερσάνι- θα μπορούσε να βοηθήσει το PD να ανακτήσει μια μερίδα των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Γκρίλο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S).

Ο ίδιος πάντως αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, επιχειρηματολογώντας ότι από την στιγμή που έχασε την αναμέτρηση για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού, θα συνεχίσει με συνέπεια να δουλεύει "για την πόλη της Φλωρεντίας".