Διαδήλωση υπέρ του..εαυτού του ετοιμάζει ο Μπερλουσκόνι

Την απόφασή του να οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του "πολιτικοποιημένου δικαστικού σώματος"  έκανε γνωστή σήμερα το πρωί στο δικαστήριο του Μιλάνου,  ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις  του γραμματέα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Αντζελίνο Αλφάνο, για διοργάνωση μιας μεγάλης συγκέντρωσης προς υπεράσπιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι  καθώς " ξαναρχίζει η επίθεση της δικαιοσύνης εναντίον του".

"Ένα μέρος των δικαστικών χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη για να πολεμήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να τεθούν εκτός παιχνιδιού με το δημοκρατικό σύστημα των εκλογών", δήλωσε ο "Μίστερ Τιβί" .

"Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις μας ωθούν στο να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε στις 23 Μαρτίου" ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι.

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη μεσω  αγοραπωλησιών τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου του Mediaset, ενώ την περίοδο αυτή εκδικάζεται η έφεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου, η εισαγγελία της Νάπολης ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του ζάπλουτου πρώην πρωθυπουργού για προσπάθεια εξαγοράς του πρώην γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο το 2006--έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Για "νέα επίθεση των δικαστών" και για "παράλογες και εξωπραγματικές κατηγορίες" έκανε λόγο και η πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

Ο γραμματέας του PdL δεν προσδιόρισε την ημερομηνία της συγκέντρωσης, αλλά περιορίσθηκε να δηλώσει ότι θα είναι μαζική. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πιθανό, ότι η "συγκέντρωση διαμαρτυρίας" της κεντροδεξιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ρώμης, Σαν Τζοβάννι.