Ισχυρότατη έκρηξη στο κέντρο της Μιτρόβιτσα

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο. Η έκρηξη άφησε εκτεταμένες ζημιές αλλά ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος άνθρωπος.

Άγνωστοι πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μπαλκόνι διαμερίσματος ιδιοκτησίας Σέρβου, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ήταν ο ένοικος του διαμερίσματος. Την ώρα της επίθεσης ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα του αλλά δεν τραυματίστηκε.

Η επικεφαλής του Γραφείου Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Αντριάνα Χότζιτς δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πόλης ήταν απάνθρωπη ενέργεια και ότι οι δράστες είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν. "Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός υποδειγματικού πολίτη και με βάση τις ζημιές που προκλήθηκαν είναι σαφές ότι η πρόθεση των δραστών ήταν η δολοφονία" δήλωσε η κ. Χότζιτς και διερωτήθηκε ποιος ήταν ο εντολέας και ποιος έχει δικαίωμα να αναστατώνει τους κατοίκους της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ένα μέλος του προσωπικού του Γραφείου Διοίκησης στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα γίνεται στόχος επίθεσης. Πρόσφατα, άγνωστος δράστης, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, άνοιξε πυρ εναντίον του εργαζόμενου στο Γραφείο Διοίκησης Ντούσαν Μιλοσάβλιεβιτς, σε καφέ της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.