Σταθερή πρωτιά για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Προεκλογικός πυρετός μακράς διαρκείας στη Γερμανία με το εκλογικό αποτέλεσμα να αναμένουν ότι θα τους επηρεάσει, όχι μόνον οι Γερμανοί αλλά και οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη.

Ενισχυμένο φαίνεται στις δημοσκοπήσεις το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ. Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) βρίσκονται στο 43%, ενισχυμένοι κατά δύο μονάδες. Στη δεύτερη θέση, αμετάβλητο στο 25% το SPD του Π. Στάινμπρουκ ενώ οι Πράσινοι πέφτουν κατά μία μονάδα στο 14%.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το κόμμα της Μέρκελ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά της τελευταίας 7ετίας.

Το κόμμα της Αριστεράς (Linke) μένει αμετάβλητο στο 7%. Εκεί σταματά η είσοδος στο Μπούντεσταγκ: Οι Φιλελεύθεροι, προτιμώμενοι σύμμαχοι της Μέρκελ, πέφτουν κατά μία μονάδα στο 3% -ακόμη πιο κάτω από το όριο της εισόδου. Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι νεότευκτοι Πειρατές.

Οι Πράσινοι, παρά την μείωση που καταγράφεται στη δημοσκόπηση, επιβεβαιώνουν πάντως την ισχυρή τους δυναμική σε σύγκριση με τα τελευταία τους εκλογικά ποσοστά. Ωστόσο, ακόμη και αθροιστικά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θα είχαν δύναμη 39% -και πάλι δηλαδή, τέσσερις μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες.