Η γυναίκα που διέδωσε το νέο για τον Πάπα

Ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την παραίτηση του ενώπιον την καρδιναλίων του στα Λατινικά, σε μια εντελώς αναπάντεχη και -ίσως βαρετή για τους δημοσιογράφους- στιγμή , κατά την τελετή παγιοποιήσεως τριών καθολικών αγίων. 

Την ομιλία του Πάπα παρακολουθούσαν 4 ρεπόρτερ που κάλυπταν το ρεπορτάζ του Βατικανού αλλά μόνο μία κατάλαβε την συγκλονιστική είδηση που ανακοινωνόταν εκείνη την στιγμή, καθώς ήταν η μόνη που γνώριζε Λατινικά. 

Δεν ήξερα τι να κάνω εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που ακούω και σκεφτόμουν μήπως δεν κατάλαβα καλά, επειδή ήταν στα Λατινικά” λέει η Τζιοβάννα Κίρρι, που αυτή τη στιγμή είναι γνωστή παγκοσμίως ως “η γυναίκα που διέδωσε τα νέα”.

“Καταλάβαινα ότι η είδηση ήταν πολύ σημαντική. Έτρεμαν τα πόδια μου και δεν μπορούσα να βρω κανέναν στο τηλέφωνο έτσι το ανέβασα στον λογαριασμό μου στο Twitter . Όταν, αμέσως μετά, μίλησε ένας καρδινάλιος και είπε ότι αυτά τα λόγια ήταν σαν “κεραυνός στον ουρανό”, τότε κατάλαβα ότι είχα ακούσει σωστά. Ο Πάπας είχε ανακοινώσει την παραίτηση του” εξηγεί με τα σπαστά Αγγλικά της η Τζιοβάννα.