Αλεπού επιτέθηκε σε βρέφος μέσα στο σπίτι του

Μια απίστευτη ιστορία στο Μπρόμλεϊ της Αγγλίας. Μια αλεπού επιτέθηκε σε ένα βρέφος 4 εβδομάδων την ώρα που αυτό κοιμόταν στην κούνια του μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Η μητέρα του που έκανε δουλειές στο διπλανό δωμάτιο άκουσε ξαφνικά μια τρομακτική στριγκλιά και έτρεξε να δει το μωρό της.

Έκπληκτη και σοκαρισμένη είδε μια αλεπού να έχει ρίξει το μωρό έξω από την κούνια του και να έχει το χεράκι του στα σαγόνια της. Με φωνές και κλωτσιές η πανικόβλητη μητέρα έδιωξε την αλεπού. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Thomas' Hospital όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παρ' ότι το τραύμα στο χεράκι του μωρού είναι βαθύ και παρ' ολίγον να χάσει ένα από τα δάκτυλά του, δεν χτυπήθηκε πουθενά αλλού.

Το φαινόμενο της επίθεσης αλεπούδων σε ανθρώπους αν και είναι αρκετά σπάνιο έχει επαναληφθεί στην Αγγλία, ακόμη και σε προάστια του Λονδίνου. Οι αλεπούδες των γύρω δασών επειδή πλέον δεν βρίσκουν τροφή στο φυσικό τους βιότοπο κατεβαίνουν στις πόλεις όπου τις έλκουν οι μυρωδιές από τα σπίτια και τα σκουπίδια που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων.

Το 2010 δυο μικρά κοριτσάκια δέχτηκαν επίθεση από αλεπού στο σπίτι τους στο ανατολικό Λονδίνο την ώρα που κοιμούνταν. Και τα δυο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι αρχές εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.