Γάλλοι εργάτες απειλούν να ανατινάξουν το εργοστάσιο που δουλεύουν

“Αν χαθούν οι δουλειές μας το εργοστάσιο θα αφανιστεί μαζί μας”. Με αυτό το σύνθημα, 168 εργαζόμενοι στη γαλλική εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, DMI, ταμπουρώθηκαν μέσα στο εργοστάσιο, μετέτρεψαν γκαζάκια σε αυτοσχέδιες βόμβες και απειλούν να ανατινάξουν το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στο Vaux της Γαλλίας.

Η εταιρεία είχε ως πελάτες αυτοκινητοβιομηχανίες- κολοσσούς, όπως τη Renault, τη γερμανική MAN, τη BorgWarner και την Alstom.

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση στις πωλήσεις οχημάτων, η DMI είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται δραματικά. Προοδευτικά περιέκοψε το 40% των θέσεων εργασίας που είχε ενώ η μητρική εταιρεία αποφάσισε να ζητήσει για τη θυγατρική της υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Εμφανίστηκε ένας αγοραστής όμως η συμφωνία ναυάγησε.

Έτσι, οι τελευταίοι 168 εργαζόμενοι, απελπισμένοι, κλείστηκαν στο εργοστάσιο και απειλούν να το ανατινάξουν εάν το κράτος δεν δώσει κάποια λύση.

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, υπάρχουν ακόμη σχέδια για την εξαγορά και τη διάσωση του εργοστασίου, όμως εκείνοι παραμένουν μέχρι να δουν οριστική -όπως λένε- λύση.