Αίτηση αποφυλάκισης από τον παιδεραστή του Βελγίου

Σοκ προκάλεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στις Βρυξέλλες ο ισοβίτης Μarc Dutroux , ο οπίος  συγκλόνισε την δεκαετία του 1990 την υφήλιο με την απαγωγή, το βασανισμό και το βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία δύο από αυτών .

Παρότι ο παιδεραστής είχε συλληφθεί αρχικά το 1995, κατάφερε να δραπετεύσει το 1998 και η υπόθεσή του έφθασε στο δικαστήριο του 2004. Την χρονιά εκείνη είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τους βιασμούς 6 κοριτσιών και την δολοφονία δυο εξ αυτών, αλλά και την δολοφονία ενός φερόμενου συνεργάτη. Επιπλέον, άφησε δυο κορίτσια 8 ετών που είχε απαγάγει, να πεθάνουν από ασιτία.

Μετά από 16 χρόνια στη φυλακή και ο Marc Dutroux ζήτησε σήμερα την πρόωρη αποφυλάκιση του με κατ'οίκον περιορισμό, όπου θα είναι υποχρεωμένος να φορά και το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση πριν από τις 18 Φεβρουαρίου, ενώ καμία απελευθέρωση δεν μπορεί να γίνει πριν τις 30 Απριλίου.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου επέτρεψε την απελευθέρωση της συζύγου του Dutroux μετά από 16 χρόνια που είχε περάσει στην φυλακή και την μεταφορά της σε μοναστήρι. Η σύζυγός του είχε καταδικαστεί σε 30ετή κάθειρξη ως συνένοχη στις απαγωγές αλλά και στον θάνατο των δυο κοριτσιών από ασιτία.