Κρέας αλόγου σε μεγάλη αλυσίδα φαστ-φουντ

Μετά το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ιρλανδία, πριν μερικές εβδομάδες με κρέας αλόγου σε συσκευασμένο μοσχαρίσιο κιμά γνωστής εταιρίας, η βρετανική διεύθυνση της γνωστής αλυσίδας Burger King αποκάλυψε τελικά, παρά τις προηγούμενες διαψεύσεις της, ότι τα "νόστιμα" burgers της περιείχαν και κρέας αλόγου.

Αν και η εταιρία προμηθεύεται τον "100% μοσχαρίσιο κιμά" της από την ιρλανδική Silvercrest, αρχικά καθησύχασε τους πελάτες της ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς τα προϊόντα της είναι "καθαρά". Παρά τις αρχικές διαψεύσεις τελικά οι έλεγχοι στα burgers της αλυσίδας έδειξαν ότι ήταν μολυσμένα με κρέας αλόγου. 

Η διεύθυνση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι "ένα ελάχιστο ίχνος από DNA αλόγου" βρέθηκε στον κιμά που χρησιμοποιεί αλλά τόνισε ότι "αυτό βρέθηκε στην πρώτη ύλη μας και όχι στα burger που πωλούνται στα καταστήματα".

Τέλος, το Burger King ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες του και υποσχέθηκε ότι μελλοντικά θα πραγματοποιεί ποιοτικούς ελέγχους στον κιμά που σερβίρει.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ξεσπάσει σάλος στην Ιρλανδία όταν βρέθηκε, ύστερα από τεστ DNA, ότι ο "100% μοσχαρίσιος κιμάς" της εταιρείας επεξεργασίας κρεάτων Silvercrest είχε και κρέας αλόγου που προερχόταν από μη εξουσιοδοτημένο προμηθευτή στην Πολωνία.