Ο Μπερλουσκόνι “σνομπάρει” το ντιμπέητ

 Ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών-το λεγόμενο ντιμπέιτ-που οργανώνει η δημόσια τηλεόραση RAI.

 O πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης θεωρεί, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι στην τηλεοπτική αναμέτρηση θα έπρεπε να λάβουν μέρος μόνον οι επικεφαλής πολιτικών συμμαχιών, όχι των κομμάτων.

Επίσης, και βάση αυτής της αιτιολογίας, ο Μπερλουσκόνι δεν θέλι αν αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη του κινήματος Πέντε Αστέρια, ή τον κεντροδεξιό Όσκαρ Τζιανίνο του "Να δράσουμε για να σταματήσει η παρακμή" και τον Αντόνιο Ινγκρόια, του αριστερού κινήματος Επανάσταση Πολιτών.

Ειδικά το κίνημα του κωμικού ηθοποιού Γκρίλο κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων. Ο επικεφαλής των Πέντε Αστεριών αποκαλεί τον Μπερλουσκόνι "νάνο ζόμπι" και η τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του να αποσπά στις εκλογές του Φεβρουαρίου ποσοστό 17,2%, όσο και ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας,

Μετά από την άρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξετάζεται η πρόταση να ακυρωθεί το ντιμπέητ και να οργανωθεί άλλο, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής κομμάτων και συμμαχιών, σε ιδιωτικό κανάλι.