Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα "οξείας αναπνευστικής λοίμωξης" εισήχθη ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πάβελ Γκρας.

"Ελήφθη απόφαση να υποβληθεί σήμερα ο πρωθυπουργός σε εντατικές εξετάσεις, μετά το πέρας των οποίων οι γιατροί έκριναν πως υπάρχει ανάγκη να τον κρατήσουν για νοσηλεία", επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο ίδιος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Γκρας, πρόθεση του Τουσκ είναι παρ' όλα αυτά να προσέλθει στο Κοινοβούλιο για την κρίσιμη ψηφοφορία επί μίας προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησής του. "Είναι μία σημαντική ψηφοφορία", πρόσθεσε.

Η κεντροδεξιά συμμαχία του Τουσκ καταλαμβάνει τις 235 από τις 460 έδρες στο Κοινοβούλιο και σπάνια έχει χάσει μία πρόταση μομφής. Συνεπώς η παρουσία του πρωθυπουργού στην αυριανή ολομέλεια κρίνεται συμβολικού χαρακτήρα και μόνον, παρά ως άκρως απαραίτητη για την καταψήφιση της μομφής.

Ερωτηθείς για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τουσκ τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπου κύρια θέματα θα είναι ο προϋπολογισμός της ΕΕ κι η ασφάλεια στην Ευρώπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Θα δούμε. Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού και την τελική απόφαση των γιατρών".

"Όλα κρέμονται από τους γιατρούς. Ο πρωθυπουργός είναι σε καλά χέρια και θα επανέλθει σύντομα", ήταν το σχόλιο του Γκρας.