Στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

 Με συμπτώματα "οξείας αναπνευστικής λοίμωξης" εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τασκ .

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Πάβελ Γκρας,"μετά το πέρας εντατικών εξετάσεων, οι γιατροί έκριναν πως υπάρχει ανάγκη να τον κρατήσουν για νοσηλεία". Παρ' όλα αυτά ο πρωθυπουργός σκοπεύει να να προσέλθει αύριο στο Κοινοβούλιο για την κρίσιμη ψηφοφορία επί μίας προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησής του.

Η κεντροδεξιά συμμαχία του Τασκ καταλαμβάνει τις 235 από τις 460 έδρες στο Κοινοβούλιο και σπάνια έχει χάσει μία πρόταση μομφής. Συνεπώς η παρουσία του πρωθυπουργού στην αυριανή ολομέλεια κρίνεται συμβολικού χαρακτήρα και μόνον, παρά ως άκρως απαραίτητη για την καταψήφιση της μομφής.

Ερωτηθείς για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τασκ τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπου κύρια θέματα θα είναι ο προϋπολογισμός της ΕΕ κι η ασφάλεια στην Ευρώπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "όλα κρέμονται από τους γιατρούς. Ο πρωθυπουργός είναι σε καλά χέρια και θα επανέλθει σύντομα".