Ο οίκος Fendi ανακαινίζει τη Fontana di Trevi

Δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του Πάπα, το 1732 και έγινε το αιώνιο σύμβολο της Ρώμης, όταν η Anita Ekberg βούτηξε στα νερά της, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα, στην κλασική ταινία του ’60, “Dolce Vita”, του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Federico Fellini.

Κανένας τουρίστας δεν φεύγει από τη Ρώμη εάν δεν ρίξει ένα κέρμα στα νερά της Fontana di Trevi, κάνοντας μία ευχή.Επειδή τα κέρματα δεν επαρκούν για να καλύψουν το κόστος των εργασιών αποκατάστασης που απαιτεί το μνημείο, ένας από τους μεγάλους οίκους μόδας της Ιταλίας – ο οίκος Fendi - σπεύδει για τη διάσωση του.

Το όνομα "Φοντάνα ντι Τρέβι" σημαίνει "κρήνη στους τρεις δρόμους" (tre vie), στην κυριολεξία σημαίνει "κρήνη του τριδρόμου". Το συντριβάνι αυτό σηματοδοτεί το τέλος του σύγχρονου Άκουα Βέρτζινε, του ανακαινισμένου Άκουα Βίργκο, ενός αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου το οποίο υδροδοτούσε την αρχαία Ρώμη.

Το Άκουα Βίργκο οδηγούσε το νερό στα μπάνια Λουτρά του Αγρίππα. Υδροδότησε τη Ρώμη τουλάχιστον για τετρακόσια χρόνια. Η καταστροφή των υδραγωγείων από Γότθους πολιορκητές το 537 με 538 ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την αστική ζωή της ύστερης κλασσικής Ρώμης.