Κάμερον: Όχι σε δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε.

Δεν είναι ώρα για ένα δημοψήφισμα με ερώτημα την συμμετοχή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το ρόλο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

"Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό για τη Βρετανία να διεξαγάγει σήμερα ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή την αποχώρηση επειδή πιστεύω πως θα δίναμε έτσι στο βρετανικό λαό μια ψεύτικη επιλογή", δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο Κάμερον απαντούσε σε ερωτήσεις για την Ευρώπη πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία που θα εκφωνήσει την Παρασκευή στην Ολλανδία, κατά την οποία θα εκθέσει τη θέση του έναντι της ΕΕ.

"Εκατομμύρια άνθρωποι σ' αυτή τη χώρα, εμού περιλαμβανομένου, θέλουν η Βρετανία να παραμείνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν ευκαιρίες να διαπραγματευθούμε μια καλύτερη σχέση", δήλωσε ο Κάμερον.

Ερωτηθείς από τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ αν η Βρετανία θα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην ΕΕ σε πέντε χρόνια, ο Κάμερον επανέλαβε ότι πιστεύει πως η Βρετανία "είναι καλύτερα μέσα στην ΕΕ".

Ο Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ και να θέσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σε δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγήσει τη Βρετανία στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.