Πρώην “μπερλουσκονικοί” στο ψηφοδέλτιο του Μόντι

Τους σημαντικότερους υποψήφιους του συνδυασμού του για την Γερουσία παρουσίασε ο Μάριο Μόντι, εν αναμονή της ολοκληρωμένης παρουσίασης των εκλογικών ψηφοδελτίων.

Τα σημαντικότερα ονόματα του κεντρώου συνδυασμού, που στηρίζει τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, θεωρούνται ο πρώην δήμαρχος της κεντροδεξιάς, Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι, και ο ως πρόσφατα εκπρόσωπος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάριο Μάουρο.

Στις δημοσιότητες, που κατάφερε να στρατολογήσει ο Μόντι, συμπεριλαμβάνεται και αυτό της πρωταθλήτριας ξιφασκίας και ολυμπιονίκη, Βαλεντίνα Βετσάλι, η οποία στο παρελθόν είχε δηλώσει θαυμάστρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Δεν πρέπει να νιώθουν άβολα λόγω της πολιτικής τους επανατοποθέτησης. Διάλεξαν το περιεχόμενο και τις ιδέες, το μέλλον, εγκατέλειψαν τα άδεια σχήματα", δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο ψηφοδέλτιο για τη γερουσία, που υποστηρίζει τον Ιταλό οικονομολόγο, υπάρχουν αντιφάσεις: η "υπερκαθολική" πλέον, Πάολα Μπινέτι, που παλαιότερα ανήκε στην κεντροαριστερά, καλείται να συνυπάρξει με τον ιδρυτή του ειδησεογραφικού ιστότοπου "Gay.it", Αλέσιο Ντε Τζόρτζι.

Στο ετερόκλητο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με σχολιαστές, ενωτικό στοιχείο χαρακτηρίζεται το οικονομικό πρόγραμμα του Μόντι, και όχι οι θέσεις του περί κοινωνικών δικαιωμάτων.