Στο λευκό κλοιό του χιονιού τα Βαλκάνια

Παραλύει η καθημερινή ζωή στην Τουρκία λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τις τουρκικές αερογραμμές από και προς την Κωνσταντινούπολη. Η Turkish Airlines καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς να επικοινωνούν με το τηλέφωνο "444 0 849" ή να ελέγχουν την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Υπό κλοιό ψύχους και η Κύπρος

Στο έλεος του ψύχους και του χιονιά βρίσκονται πολλές περιοχές της Μεγαλονήσου. Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η πιο κρύα μέρα. Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει του 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, ενώ χιόνια πέφτουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Χιονισμένη είναι και η κατεχόμενη οροσειρά του Πενταδάκτυλου. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αποκλείεται νυφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και στη Λευκωσία.

Λόγω της χιονόπτωσης είναι κλειστοί για την τροχαία όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν στο Τρόοδος, ενώ αρκετοί άλλοι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω της χιονόπτωσης και του ψύχους αρκετά σχολεία σε όλες τις επαρχίες παραμένουν σήμερα κλειστά.

Εκατοντάδες άνθρωποι απεγκλωβίζονται από το χιόνι στη Ρουμανία

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί σε αποκλεισμένες από τα χιόνια περιοχές της Ρουμανίας διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες από ομάδες διάσωσης, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό 25χρονου στην επαρχία του Ιασίου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι έρευνες διεξάγονται από ομάδες διάσωσης στις οποίες μετέχουν μέλη της επιθεώρησης εκτάκτων καταστάσεων και της χωροφυλακής.

Λόγω της κακοκαιρίας και της σφοδρής χιονόπτωσης διακόπηκε χθες η κυκλοφορία των οχημάτων σε επτά εθνικά οδικά δίκτυα και 58 επαρχιακοί οδικοί άξονες.

Στην οροσειρά Φαγκάρας τέθηκε σήμερα σε ισχύ το ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων, δηλαδή απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε ορεινά μονοπάτια σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων.