Φοροφυγάς ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού!

O Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ (Jerome Cahuzac) είναι υπό έρευνα για φοροδιαφυγή, μετά την έκθεση των μέσων ενημέρωσης ότι είχε κρυφό λογαριασμό στην τράπεζα UBS στη Γενεύη, τον οποίο στη συνέχεια μετέφερε στην Ασία. 

Όπως δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές, ο Καϊζάκ - ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μάχη κατά της φοροδιαφυγής – αρνήθηκε ότι είχε αδήλωτο ελβετικό λογαριασμό, τον οποίο στη συνέχεια μετέφερε το 2010 στον "φορολογικό παράδεισο" της Σιγκαπούρης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η έκθεση της έγκυρης γαλλικής ιστοσελίδας ερευνών Mediapart , η οποία είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο Μπετανκούρ, που "έριξε" τον Σαρκοζί. Πρόκειται για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του το 2007 από την πλούσια κληρονόμο της L'Oreal, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Καϊζάκ έκλεισε τον κρυφό λογαριασμό στις αρχές του 2010, λίγες μέρες πριν γίνει πρόεδρος τηςΕθνικής Επιτροπής Οικονομικών.

 Ο Καϊζάκ, 60 ετών, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς και μήνυσε τον ιστότοπο για δυσφήμηση.   "Δεν έχω, και δεν είχα ποτέ, λογαριασμούς στο εξωτερικό", δήλωσε στο κοινοβούλιο.