“Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν ο Μπιν Λάντεν” λέει ο πλοίαρχος του Costa Concordia

Το παράπονο και την οργή του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξέφρασε ο πλοίαρχος του μοιραίου  Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση περιβαλλοντικής καταστροφής.

"Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν ο νεκρός ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, όμως εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο μόνος υπεύθυνος για όσα συνέβησαν", είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ο Σκετίνο .

 "Δεν εγκατέλειψα το πλοίο, έφυγα όταν το σημείο στο οποίο βρισκόμουν ήταν έτοιμο να βυθιστεί και κινδύνευα να μην μπορώ, ούτως ή άλλως, να είμαι χρήσιμος σε κανέναν" απάντησε ο πλοίαρχος στις κατηγορίες ότι εγκατέλειψε το πλοίο του, πολύ πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών . 

Ο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου που έπεσε στα βράχια έξω από το νησί Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου 2011, είπε ότι "έχει εμπιστοσύνη στην ιταλική δικαιοσύνη" και πρόσθεσε ότι στο μυαλό του έχει συνεχώς τους 32 επιβάτες που έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο.

 Ο καπετάνιος του  Costa Concordia θεωρεί επίσης ότι “οι επιβάτες έπρεπε να απομακρυνθούν από το πλοίο με ελικόπτερα” και επιμένει ότι αμαυρώθηκε χωρίς λόγο τόσο η εικόνα του όσο και ολόκληρης της Ιταλίας, με ένα πρωτοφανή διεθνή διασυρμό.

Ο Σκετίνο, με αγωγή που έκανε πρόσφατα, αξιώνει την επαναπρόσληψη του από την πλοιοκτήτρια εταιρία.