Σε συμφωνία ο Μπερλουσκόνι με τη Λέγκα του Βορρά

Σε συμφωνία για κοινό μέτωπο στις εκλογές ανάμεσα στο κόμμα του Μπερλουσκόνι, το Λαό της Ελευθερίας (PDL, κεντροδεξιά) και το λαϊκιστικό κίνημα της Λέγκας του Βορρά. Την ανακοίνωση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαντώντας σε ερωτήσεις από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

"Αυτή τη νύκτα habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ' εμάς και το Καρότσο (σ.σ.: ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών", δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Το όνομα του πρωθυπουργού "θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε", πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως ο εθνικός γραμματέας του PDL, ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου: "Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας", δήλωσε ο Καβαλιέρε.

"Είμαι ο αρχηγός του συνασπισμού και, σε περίπτωση νίκης, θα αποφασίσω με τα άλλα κόμματα που τον αποτελούν ποιος θα είναι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα προτείνουμε στον αρχηγό του κράτους", πρόσθεσε.

Το PDL υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες έχει σαφές προβάδισμα ο μεγάλος συνασπισμός της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.