Sun: Μεθυσμένος εμφανίστηκε ο Γιούνκερ σε Σύνοδο Κορυφής

Άλλο ένα περιστατικό που πυροδοτεί τις φήμες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι αλκοολικός

Άλλο ένα περιστατικό - από αυτά που κατά καιρούς ψιθυρίζονται και που πυροδοτεί τις φήμες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι αλκοολικός - δημοσίευσε η βρετανική ταμπλόιντ Sun.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πήγε στη σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό τον Ιανουάριο εντελώς μεθυσμένος. Για την ακρίβεια, τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του!

Η εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γιούνκερ προκάλεσε αναστάτωση με την προκλητική συμπεριφορά του. Κατά τις ίδιες πηγές ο επικεφαλής της Κομισιόν σκόνταφτε σε έπιπλα, μπουρδουκλωνόταν με ανθρώπους και έστηνε «πηγαδάκια» με νεαρής ηλικίας παριστάμενους στη σύσκεψη.

Σημείωση: Η αποκάλυψη έγινε λίγα 24ωρα μετά την κόντρα του επικεφαλής της ΕΕ με τη βρετανική κυβέρνηση ενόψει Brexit.

Ωστόσο, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο πρώην 62χρονος Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δέχεται αιχμηρά σχόλια και επικρίσεις για τη ροπή του προς τον αλκοολισμό. Κατά καιρούς έοχυν γραφτεί - από έγκυρα περιοδικά - πως πίνει κονιάκ για πρωινό και πως κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Liberation, είχε πιει πολλά ποτήρια σαμπάνια.
 
Ο ίδιος ο Γιούνκερ έχει αρνηθεί ότι έχει πρόβλημα. 
Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε μάλιστα δηλώσει ότι τις φήμες περί αλκοολισμού τις είχε διαδώσει ο Γερούν, καθώς τον Ιανουάριο του 2014. Τότε, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, που αναμενόταν να διαδεχθεί τον Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που του είχε ασκηθεί σε σχέση με τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, είχε αναφερθεί αρκετά παραστατικά στις τάσεις του Γιούνκερ για ποτό και τσιγάρο.

«Διάβασα ότι σε ένα πρόσφατο γεύμα κατανάλωσα τουλάχιστον τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας τρώγοντας μια απλή σαλάτα. Αλλά νομίζει κανείς ότι θα κατάφερνα να ανταπεξέρχομαι σε αυτή τη δουλειά, αν έπινα μπράντι για πρωινό;» δήλωσε στην εφημερίδα. «Τα πάντα μπορούν να συγχωρηθούν σε έναν πολιτικό εκτός από τον αλκοολισμό», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πραγματικά λυπημένος και η κατάσταση έχει φθάσει σε σημείο που ακόμη και η σύζυγος μου με ρωτά αν της λέω ψέματα, καθώς δε με βλέπει ποτέ να πίνω όταν βρίσκομαι στο σπίτι».