Νέος συναγερμός στο κέντρο του Λονδίνου: Συνελήφθη ύποπτος τρομοκράτης

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρια συνελήφθη στο Γουεστμίνστερ, έκλεισε το Κοινοβούλιο και η Ντάουνινγκ Στριτ

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, μόλις έναν μήνα αφότου ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν αστυνομικό φρουρό του κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται ότι ήταν οπλισμένος με μαχαίρια στο Γουεστμίνστερ, στο κέντρο του Λονδίνου. 

Ο ύποπτος είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και συνελήφθη σε έναν κεντρικό δρόμο, ανάμεσα στο κοινοβούλιο και την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας, καθώς σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις και επίσης για οπλοκατοχή.

Ο 27χρονος ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας αυτός ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο ύποπτος συνελήφθη στον κεντρικό δρόμο Γουάιτχολ,έναν κεντρικό δρόμο όπου στεγάζονται πολλά υπουργεία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας.

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφεραν ότι είδαν αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει έναν γενειοφόρο, μελαχρινό άνδρα που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα. Στο δεξί του χέρι διακρινόταν κάτι που έμοιαζε με επίδεσμο. Επίσης, ο φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου είπε ότι είδε τρία μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος μετά το επεισόδιο.

Ένας ρεπόρτερ του BBC έγραψε εξάλλου στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ και το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει γίνει μια σύλληψη και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Αυτομάτως, έκλεισαν οι πύλες του κοινοβουλίου και ο δρόμος που οδηγεί στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν βρισκόταν στην επίσημη κατοικία της όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.