Ο μόνος άνθρωπος που ήξερε το σχέδιο της Μέι για πρόωρες εκλογές

Η πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα και της ανακοίνωσε την απόφασή της

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου - βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020 - λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για να διαπραγματευθεί τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι χρειάζεται πολιτική ενότητα στο Λονδίνο.

Αν και  κανείς από τους πολιτικούς και τους πολιτικούς συντάκτες στη Βρετανία δεν γνώριζε για την απόφασή της, υπήρχε ένα άτομο που ήξερε τα σχέδια της Μέι από την προηγούμενη ημέρα. Αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Σύμφωνα με το Sky News,η πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην βασίλισσα τη Δευτέρα και της ανακοίνωσε την απόφασή της, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο σχηματίζεται στο όνομα του εκάστοτε μονάρχη. 

Πάντως, όταν τον Δεκέμβριο του 2016, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επισκέφτηκε την βασιλική οικογένεια στο κάστρο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, αρνήθηκε να τους ενημερώσει λεπτομερώς για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί το ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ. Η Μέι απάντησε λακωνικά "Brexit means Brexit", προκαλώντας την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της Ελισάβετ, όπως έγραψε τότε ο Βρετανικός Τύπος