Στοκχόλμη: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης για έγκλημα τρομοκρατίας

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ παραδέχθηκε την ενοχή του και κρίθηκε προφυλακιστέος

Σουηδικό δικαστήριο διέταξε να παραμείνει προφυλακισμένος ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε 15 ανθρώπους στη Στοκχόλμη.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο πελάτης του παραδέχθηκε πως διέπραξε ένα έγκλημα τρομοκρατίας.

«Η θέση του είναι ότι παραδέχεται ένα τρομοκρατικό έγκλημα και αποδέχεται ως εκ τούτου ότι θα προφυλακισθεί», δήλωσε ο Γιόχαν Έρικσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο Ουζμπέκο, στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης.

Ο Ακίλοφ εισήλθε περιστοιχισμένος από αστυνομικούς σε μια υπόγεια αίθουσα του δικαστηρίου της Στοκχόλμης, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Φορούσε χειροπέδες στη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν έκανε καμιά δήλωση,

Καθώς είχε το πρόσωπό του κρυμμένο κάτω από ένα πράσινο πουλόβερ, η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ του ζήτησε να αποκαλυφθεί, πράγμα που έκανε. Με γκρίζα μαλλιά και ανέκφραστος, δεν μιλάει καλά τα σουηδικά και είχε τη βοήθεια διερμηνέα.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ένας 39χρονος εργάτης που βρίσκεται παράνομα στη Σουηδία, είναι ύποπτος ότι το απόγευμα της Παρασκευής παρέσυρε με ένα κλεμμένο φορτηγό γύρω στους είκοσι πεζούς στην πιο πολυσύχναστη εμπορική αρτηρία της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας δεκαπέντε ανθρώπους.