“Με τον Μόντι για την Ιταλία”

"Με τον Μόντι για την Ιταλία" θα είναι το όνομα του ψηφοδελτίου των κεντρώων δυνάμεων που υιοθέτησαν το πολιτικό πρόγραμμα του Μάριο Μόντι.

Το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του Rai Uno.

"Πρόκειται για ένα κίνημα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού", είπε ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ρώμης.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο πρόκειται να συσταθεί οπωσδήποτε για την γερουσία. Για την βουλή "η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την προσεκτική ερμηνεία του ισχύοντος εκλογικού νόμου".

Εξάλλου ο Μόντι ενόψει μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας τους κάλεσε τον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι "να περιορίσει τις πιο ακραίες τάσεις και τους εκφραστές τους στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος".

Αναφερόμενος στον διάλογο με τα συνδικάτα, ο Μόντι διεμήνυσε ότι "το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, με την στάση του, αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων".

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ιταλίας, ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, εξήγησε ότι "θα επιθυμούσε σε γενικές γραμμές ένα είδος δεύτερης κυβέρνησης Μόντι, ώστε να αποδείξει στους ιταλούς ότι ο αποκλειστικός του σκοπός δεν είναι να αυξάνει τους φόρους, αλλά, αντιθέτως να παρουσιάσει τα τόσα χρήσιμα πράγματα που έκανε για την χώρα".