Χαστούκι στο Ισραήλ: Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Αμπάς στον Λευκό Οίκο

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Τραμπ υποδέχθηκε στην Ουάσιγκτον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου

Νέα ένταση στις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ μετά την εκλογή Τραμπ, προβλέπεται να προκαλέσει η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να προσκαλέσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο.

"Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο πολύ σύντομα" δήλωσε στ πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου Νάμπιλ Άμπου Ρουντέινα, αφού οι δύο ηγέτες συνομίλησαν στο τηλέφωνο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Τραμπ υποδέχθηκε στην Ουάσιγκτον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι θα εργαστεί για την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά εναπόκειται ουσιαστικά στις ίδιες τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη ο Λευκός Οίκος "μάλωνε" το Ισραήλ για να σχέδια νέων οικισμών ή επέκταση όσων ήδη υπάρχουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, υποστηρίζοντας ότι η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.