Δικαστήριο κατοχυρώνει γκέι ζευγάρι που υιοθέτησε παιδιά

Αναγνώρισε επίσημα την υιοθεσία

Για πρώτη φορά, δικαστήριο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Φλωρεντία, αναγνώρισε επίσημα την υιοθεσία δυο παιδιών από ένα ζευγάρι γκέι ανδρών. Η υιοθεσία είχε πραγματοποιηθεί στη Βρετανία.

“Πρόκειται για μια απόλυτα κατοχυρωμένη υιοθεσία από μέρους δύο ανδρών που δεν είχαν βιολογική σχέση με τα δύο παιδιά”, όπως τονίζουν οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των οικογενειών τους.

Ο ιταλικός Τύπος τονίζει εμφατικά ότι είναι η πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους στην χώρα, η οποία δεν διαθέτει νόμο που να ρυθμίζει το δικαίωμα υιοθεσίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica, το δικαστήριο της Φλωρεντίας στήριξε την απόφασή του στην Συνθήκη της Χάγης που αφορά τις διεθνείς υιοθεσίες και η οποία τονίζει ότι “δεν τίθεται κάποιο όριο σχετικά με το φύλο των γονέων που μπορούν να υιοθετήσουν, αλλά ζητά να εξακριβωθεί ότι οι θετοί γονείς είναι ικανοί και κατάλληλοι για τον ρόλο αυτό”.

Παράλληλα οι Ιταλοί δικαστές, υπογράμμισαν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη, πρώτα απ΄ όλα, το συμφέρον του παιδιού και το δικαίωμά του να ισχύει επίσημα και στην Ιταλία η υιοθεσία που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.