Ο Σόιμπλε παρομοιάζει τον Μάρτιν Σουλτς με τον Ντόναλντ Τραμπ!

Για λαϊκιστική συμπεριφορά κατηγορεί τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

“Αν ο Σουλτς παροτρύνει τους υποστηρικτές τους να φωνάζουν 'κάντε την Ευρώπη μεγάλη ξανά', τότε είναι σχεδόν ακριβώς σαν τον Τραμπ”, αναφέρει στη συνέντευξή του ο Σόιμπλε, κατηγορώντας τον Σουλτς ότι συμπεριφέρεται με λαϊκιστικό τρόπο.

“Σε μία εποχή όπου διεθνώς ο πειρασμός του λαϊκισμού είναι μεγάλος, οι πολιτικοί δεν πρέπει να εκφράζονται όπως ο κ. Σουλτς”, σχολιάζει, και καλεί μάλιστα τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό να “σκέφτεται και λίγο”.

Ο Σόιμπλε απορρίπτει ακόμα τον ισχυρισμό ότι ο Σουλτς είναι ένας αντισυστημικός πολιτικός. “Ο άνθρωπος ήταν για δεκαετίες στο Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, πιο πρόσφατα ως πρόεδρος. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τότε τι είναι;”, διερωτάται.