Αυτός είναι ο νεαρός μαύρος που βίασε ο αστυνομικός με το γκλομπ

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση του 22χρονου Τεό με τον Ολάντ μέσα στο νοσοκομείο έδωσαν στη δημοσιότητα τα γαλλικά μέσα

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση του 22χρονου Τεό - του νεαρού μαύρου που έπεσε θύμα σοδομισμού από αστυνομικό - με τον Ολάντ μέσα στο νοσοκομείο έδωσαν στη δημοσιότητα τα γαλλικά μέσα.

Ο βιασμός του αγοριού πριν από 5 ημέρες από τον αστυνομικό με το γκλομπ του, καταγράφηκε σε ένα σοκαριστικό βίντεο και προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις από τον κόσμο του προαστίου Ολνέ-σου-Μπουά, στο βόρειο Παρίσι. 

Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Ο Τεό περιέγραψε στο γαλλικό δίκτυο BFM πώς τον διέταξαν οι αστυνομικοί να ακουμπήσει τα χέρια σ’ έναν τοίχο. 

«Τον είδα με το γκλομπ. Το έσπρωξε σκόπιμα στα οπίσθιά μου. Σωριάστηκα κάτω κρατώντας το στομάχι μου. Δεν είχα δυνάμεις.»

Κάθε βράδυ γίνονται αγριες συγκρούσεις ενώ η αστυνομία έχει κάνει δεκάδες συλλήψεις. 

Στον αστυνομικό που σοδόμισε τον 22χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού. Όλοι τους έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού "γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του", ο οποίος αντέδρασε "με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα" σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να "μην κάνουν πόλεμο" αλλά "να παραμείνουν ενωμένοι" και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.