Οι Γάλλοι στοιχηματίζουν σε Λεπέν και… Ολάντ για την προεδρία!

Αν και στη Γαλλία απαγορεύεται ο στοιχηματισμός σε πολιτικά γεγονότα, όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στους bookmakers της Αγγλίας

Αν και στη Γαλλία απαγορεύεται ο στοιχηματισμός σε πολιτικά γεγονότα, όλο και περισσότεροι Γάλλοι καταφεύγουν στους bookmakers της Αγγλίας για να ποντάρουν στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα τον Μάιο, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ απρόβλεπτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Βρετανοί bookmakers, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, “αναγκάστηκαν” μετά από πολλά αιτήματα πελατών, να δεχθούν στοιχήματα για την εκλογική νίκη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει παραιτηθεί από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας, όμως πολλοί πιστεύουν ότι μετά το σκάνδαλο που ταλανίζει την υποψηφιότητα του κεντροδεξιού Φιγιόν μπορεί να αλλάξει γνώμη, να επανέλθει στο προσκήνιο και τελικά να κερδίσει. Η απόδοση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι 100 προς 1 – δηλαδή, με 1 λίρα κερδίζει κανείς 100 λίρες.

“Ο κόσμος είναι πολύ πιο πρόθυμος να ποντάρει μερικές λίρες στο αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή”, εξήγησε η Ναόμι Τότεν της στοιχηματικής εταιρείας Betfair, που μέχρι τώρα έχει δεχθεί στοιχήματα ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών για τις γαλλικές εκλογές. “Υπάρχουν ασφαλώς άνθρωποι που τον στηρίζουν, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκάθαρα βγάλει τον εαυτό του εκτός συναγωνισμού”.

Η αβεβαιότητα γύρω από τις γαλλικές εκλογές τροφοδοτεί το ενδιαφέρον των πελατών των στοιχηματικών εταιρειών: από τους τέσσερις βασικούς υποψηφίους, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν και ο κεντροαριστερός Μπενουά Αμόν, πριν από τους τρεις μήνες δε θεωρούνταν καν πιθανές επιλογές, ενώ ο τρίτος, ο Εμανουέλ Μακρόν, ήταν από την αρχή το αουτσάιντερ. Τώρα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Μακρόν, μετά το σκάνδαλο Φιγιόν.

Η μοναδική σταθερή υποψηφιότητα, αυτή που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, είναι αυτή της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά εκεί να χάσει από τον αντίπαλό της, όποιος κι αν είναι αυτός.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει πολλούς να ποντάρουν στη Λεπέν, σε απόδοση 5 προς 2 (δηλαδή με 1 λίρα κερδίζει κανείς 2,5 λίρες). Μάλιστα, εκπρόσωπος της William Hill υποστηρίζει ότι το 43% περίπου των στοιχημάτων που έχει δεχθεί για τις γαλλικές εκλογές είναι στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, ενώ στη Μαρίν Λεπέν έχει “πέσει” και το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει δεχθεί ποτέ η εταιρεία για εκλογές πέρα από τις αμερικανικές και τις βρετανικές: κάποιος που προφανώς είναι πολύ σίγουρος για τη νίκη της πόνταρε... 10.000 λίρες ότι αυτή θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας...