Γκάμπριελ εναντίον Μέρκελ: Μη ζητάτε τόσα πολλά από την Ελλάδα

Το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει "πιο εποικοδομητικό ρόλο" στο ελληνικό ζήτημα, υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας επικρίνει με επιστολή του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας στο Εξωτερικών, εκφράζει την "έντονη ανησυχία του" για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της χώρας μας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει "πιο εποικοδομητικό ρόλο".

Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, επισήμανε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει την επίτευξη συμφωνίας “αδύνατη αυτή τη στιγμή".

Στην επιστολή του προς την Μέρκελ, ο Γκάμπριελ προτείνει να απαιτηθεί μόνο από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα.