Μαμάδες ποζάρουν γυμνές για να σώσουν το σχολικό των παιδιών τους

Να βγουν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους αποφάσισαν κάποιες μητέρες στην περιοχή Μονσερά, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας, προκειμένου να προασπίσουν τη δημόσια και δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

Δεν δίστασαν να ποζάρουν γυμνές στο φωταγραφικό φακό για τις ανάγκες ενός ημερολογίου με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το σχολικό λεωφορείο που εξυπηρετεί τα παιδιά τους, μετά την απόφαση των αρχών να περικόψουν τοπικά δρομολόγια για μαθητές.

Το πρόβλημα είναι, όπως λένε οι μητέρες, ότι πλέον αυτές και τα παιδιά τους θα πρέπει να διανύουν με τα πόδια μια απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων καθημερινά προκειμένου να πάνε στο σχολείο.

Το στριπτίζ έχει αποδειχθεί συχνά ιδιαίτερα βοηθητικό στη συγκέντρωση χρημάτων για καλούς σκοπούς και έτσι οι νεαρές αυτές Ισπανίδες μητέρες ευελπιστούν ότι το ημερολόγιο για το νέο έτος θα φέρει σύντομα στα παιδιά τους ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς στο σχολείο.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να συγκεντρωθούν περίπου 43.000 ευρώ και κάθε ημερολόγιο πωλείται έναντι ενός ευρώ.

Ήδη μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση του ερωτικού ημερολογίου συγκεντρώθηκαν χρήματα αρκετά για τη μεταφορά των 83 μαθητών, που επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη περικοπή, στο σχολείο τους για διάστημα τριών μηνών.