Βρέθηκαν εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του Χριστόφια

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στις κυπριακές αρχές μετά την πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο κοντά στην εξοχική κατοικία του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία βρέθηκαν τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στο σπίτι του Κύπριου προέδρου στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό.

Αν και δεν ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους ο πυροκροτητής που βρέθηκε θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν, ύστερα από πληροφορία, που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί, και σύμφωνα με την οποία ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, εθεάθη να σταματά κοντά σε ένα δένδρο, και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό.

Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί τίποτε άλλο.

Ο κ. Χριστόφιας ο οποίος σκόπευε να πάει σήμερα στο εξοχικό του καλείται από τις αρχές ασφαλείας να το αποφύγει μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.