Ένοπλη επίθεση σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 35 νεκροί και 40 τραυματίες - Οι δράτης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και κρατούσε όπλο "μεγάλου βεληνεκούς"

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, 1ης Ιανουαρίου 2017, σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Ορτάκιοϊ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν τουλάχιστον 35 νεκροί και 40 τραυματίες ενώ έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Βασίπ Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος ενώ νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες.

Ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Ο δράτης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και κρατούσε όπλo μεγάλου βεληνεκούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλούσε Αραβικά, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών που βρισκόταν απέξω, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Ση συνέχεια μπήκε στο γεμάτο από κόσμο κλαμπ που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά και άρχισαν να πυροβολεί αδιακρίτως. Πολλοί άνθρωποι για να γλιτώσουν πήδησαν στη θάλασσα και τους έσωσε το λιμενικό.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς μέσα στο διάσημο κλαμπ Reina βρισκόταν περίπου 800 άτομα.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι ο ένοπλος πιθανόν να είναι ακόμη μέσα στο κτίριο και ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονται για επιδρομή αλλά οι πληροφορίες είναι αόριστες.

Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ Reina, Μεχμέτ Κορτσασλαν, ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ τους είχαν προειδοποιήσει για μια πιθανή επίθεση, και ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όμως το μακελειό δεν αποφεύχθηκε.