Ρωσικό Τουπόλεφ: Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί

Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς όμως να έχουν κατορθώσει ακόμη να το ανασύρουν από τη θάλασσα, ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Το ένα μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης βρέθηκε νωρίτερα σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στο Σότσι και έχει μεταφερθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί.

Διαβάστε: Βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί: Διακοπή των πτήσεων όλων των TU-154 Τουπόλεφ 

Οι ερευνητές που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του Tu-154, αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους, είτε σε λάθος του πληρώματος, είτε σε τεχνικό πρόβλημα.

Χθες πάντως, εντοπίστηκε τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους: «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δείτε: Φωτογραφίες και βίντεο από την περισυλλογή των σορών στη Μαύρη Θάλασσα

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα. Μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους.