12χρονος τζιχαντιστής αποπειράθηκε να ανατινάξει χριστουγεννιάτικη αγορά

Προσπάθησε να πυροδοτήσει βόμβα σε υπαίθρια αγορά, σύμφωνα με το περιοδικό Focus

Να ανατινάξει μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας, προσπάθησε ένας 12χρονος τζιχαντιστής, σύμφωνα με το περιοδικό Focus. Ο 12χρονος είναι Γερμανός πολίτης, με καταγωγή όμως από το Ιράκ. Σύμφωνα με το περιοδικό συνελήφθη καθώς αποπειράθηκε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στην αγορά.   

Το Focus, επικαλούμενο δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας, αναφέρει ότι ο 12χρονος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και έχει στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Το αγόρι άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στις 26 Νοεμβρίου, αλλά ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή. Κάποιος πολίτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αγορά αντελήφθη το 12χρονο και κάλεσε την αστυνομία. Πυροτεχνουργοί άνοιξαν το σακίδιο και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε το αγόρι, το οποίο κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει αναλάβει τις έρευνες.