Τα Γεράκια του Κουρδιστάν πίσω από το μακελειό στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 235 συλλήψεις, για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Η ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο PKK και αυτοαποκαλείται «Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» ανέλαβε χθες την ευθύνη για τις επιθέσεις έξω από στάδιο ποδοσφαίρου με τους 44 – έως τώρα - νεκρούς και τους 150 τραυματίες. Από τους νεκρούς, οι 36 ήταν αστυνομικοί.

Στη διάρκεια εφόδων σε ολόκληρη την Τουρκία με στόχο στελέχη του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP), οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 235 συλλήψεις,  για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Σε γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε 11 τουρκικές επαρχίες από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επίσης, λίγες ώρες μετά την ανάληψη ευθύνης από τους Κούρδους εξτρεμιστές, τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο των ενόπλων καθώς και άλλες θέσεις της οργάνωσης, αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK και η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.