Ομηρεία στο Παρίσι: Ασφαλείς οι όμηροι, άφαντος ο δράστης

Ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι και κρατούσε επτά ομήρους

Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι και κρατούσε επτά ομήρους, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ληστή αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ακόμη.

Η ομηρεία εξελίχθηκε στο νότιο Παρίσι, στη Λεωφόρο Massena. «Βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση για μια ένοπλη ληστεία, οδηγοί να παρακάμψετε την περιοχή» στο νότιο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η αστυνομία.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή κοντά στον τόπο όπου κρατούνταν οι όμηροι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. 

Περίπου μία ώρα μετά, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.

Όπως είπε ο Ζερόμ Κουμέ, ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος, σε δημοσιογράφους, αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε ομήρους 6-7 ανθρώπους, ωστόσο όταν εισήλθαν στο κτίριο δεν βρήκαν κανένα ίχνος του.

"Το κτίριο ήταν διώροφο. Οι άνθρωποι στο σημείο φοβούνταν ότι ο ληστής βρισκόταν ακόμα εκεί, κάτι που δεν ίσχυε. Η αστυνομία επενέβη και τους απελευθέρωσε όλους" περιέγραψε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με το Reuters, το ταξιδιωτικό γραφείο χρησιμοποιείται κυρίως από Ασιάτες πελάτες που ασχολούνται με συναλλαγές σε μετρητά, και ξαναέχει απασχολήσει την αστυνομία με ανάλογη περίπτωση ομηρείας.