Φάρατζ: Ο Τραμπ δεν είναι το τέρας που νομίζετε

Ο βρετανός ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP και ευρωβουλευτής, συνάντησε τον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ πρώτος απόλους!

Ο Ντόναλντ Τραμπ "δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι θεωρούν. Μάλιστα, πιστεύω στην ικανότητά του να γίνει ένας σπουδαίος πρόεδρος", εκτίμησε σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο βρετανός ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP και ευρωβουλευτής, έπειτα από συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

O Φάρατζ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit (της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ), είναι ο πρώτος βρετανός πολιτικός που συναντάται με τον Τραμπ μετά την εκλογική του νίκη.

Επίσης, σε άρθρο-σχόλιό του στη βρετανική συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Φάρατζ κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να ξεκινήσει να "χτίζει νέες γέφυρες επικοινωνίας" μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ.

"Όσο σκληρή, ακόμη κι αδίστακτη αν υπήρξε η προεκλογική εκστρατεία, (ο Τραμπ) είχε καλά λόγια να πει για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν ο (Μπαράκ) Ομπάμα και η Χίλαρι (Κλίντον)", έγραψε ο Φάρατζ.

"Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι φοβούνται", έγραψε ο Φάρατζ.

"Αυτό που είδα ήταν ένας καλόκαρδος, προσεκτικός Ντόναλντ Τραμπ", είπε ο ίδιος, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ είχε μάλιστα μιλήσει σε συγκέντρωση του ρεπουμπλικανού νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ στον Μισσισιπή.

"Τον αντιμετώπισα σαν έναν παλιό φίλο. Μιλήσαμε για το Brexit, για την νίκη του και για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος".