Λονδίνο: Εκκενώθηκε το Ντέβον – Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο σε σπίτι

Το σπίτι και τα γειτονικά του εκκενώθηκαν και οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή, σε ακτίνα 200 μέτρων

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ερευνούσαν την υπόθεση ενός "ύποπτου αντικειμένου" το οποίο βρέθηκε την Πέμπτη σε ένα τρένο, στο Λονδίνο, εντόπισαν μια παρόμοια συσκευή σήμερα, σε ένα σπίτι στο Ντέβον της δυτικής Αγγλίας.

Το σπίτι και τα γειτονικά του εκκενώθηκαν και οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή, σε ακτίνα 200 μέτρων, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο αντικείμενο σε ένα τρένο στον σταθμό Νορθ Γκρίνουιτς, κοντά στη συνοικία Κάναρι Γουόρφ του Λονδίνου. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί πήγαν σήμερα σε ένα σπίτι στο Νιούτον Άμποτ του Ντέβον. Ενώ βρίσκονταν εκεί "βρήκαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε ύποπτο", εκκένωσαν το σπίτι και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές του Ντέβον και της Κορνουάλης.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τα δύο αντικείμενα, αν δηλαδή επρόκειτο για εκρηκτικούς μηχανισμούς ή για κάτι άλλο. Το πρώτο εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...